Merinoull

Merinoull fra Merinosauen
Det er fra merinosauer vi får merinoull. I forhold til vanlig ull skiller merinoullen seg ut ved at ullfibrene er tynnere, mykere og mere elastisk. Den tynne og fine merinofiberen klør ikke på huden.

Ullfibrene inneholder veldig mye luft som virker beskyttende mot både varme og kulde.
Merinoullen har en unik egenskap som er med til å hjelpe kroppens temperaturregulering når ullen brukes som klesplagg.
Om vinteren gir merinoull en god varmeisolering uten at at kroppen blir overopphetet når du er fysisk aktiv. Merinoullen absorberer også fukt veldig godt og holder deg tørr og fin, dette kan  f.eks være i plagg som brukes til trening eller lek. Om sommeren hjelper merinoullen til med å holde deg kjølig på grunn av det høye luftinnholdet i ulla.

Lanolin (vannholdig ullfett) er et stoff som finnes i merinoull og som har antibakterielle egenskaper og som er medvirkende til å holde ulla fri for dårlig lukt, selv etter mange timers bruk av plagg som er strikket/heklet av denne ulla.

Merinoull gir et lekkert og mykt garn som ofte brukes til barne og babyplagg pga sin mykhet og ikke minst at den er kløfri. Pga sin kløfrihet egner merinoull seg også til å lage plagg som skal være rett mot huden.

Merinoullen egner seg også til toving så lenge det ikke er et garn i superwash kvalitet.


2 kommentarer:

  1. Merinoull er helt herlig:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja sverger helt til den når det gjelder hodeplagg, og den som sandnes har babymerinoen er også veldig flott til å ha i barneplagg som krever en del vask i maskinen. :-)

      Slett

Drevet av Blogger.